Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Moderators: Team, Angela, Sanne, Superuser

Kitty

Re: Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Bericht door Kitty » zo 13 mar 2022, 20:38

Hi mona lisa
Ik merk het ook in hetzelfde ziekenhuis dat er bij het bellen door de verpleegkundig specialist een gehaast gevoel is waarbij je niet de ruimte of zekerheid voelt je vragen rustig te kunnen stellen.... sinds corona is het telefonisch ipv live. Misschien een live afspraak plannen bij de oncoloog?

Monalisa
Berichten: 97
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 21:44

Re: Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Bericht door Monalisa » di 15 mar 2022, 09:40

Hi Kitty,
Ja, dat ben ik inderdaad van plan. Kijken of het lukt een afspraak te maken in het AvL op locatie om alles even goed door te spreken. Ik weet nog van toen ik graag een afspraak wilde om wat meer te kunnen vragen over de bestralingen, dat afspraken buiten hun reguliere schema om vrij lastig te regelen zijn. Hopelijk valt het dit keer mee.

Monalisa
Berichten: 97
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 21:44

Re: Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Bericht door Monalisa » wo 20 jul 2022, 07:52

Hier even een update. Gisteren heb ik een gesprek gehad met de internist van het AvL over het beleid m.b.t. het doorslikken van de Tamoxifen. Ze bekeek mijn gegevens en concludeerde dat in mijn geval doorslikken na 5 jaar heel weinig zin heeft. Dus wat haar betreft kan ik gewoon stoppen. En dat is ook wat ik zelf het liefst wil. De Tamoxifen heeft heel goed zijn werk gedaan voor me maar het is nu wel genoeg geweest.
Zo zie je maar hoe belangrijk het is om als patiënt kritisch te blijven. Want de verpleegkundig specialist had een heel ander verhaal en pushte ook best om mij daarvan te overtuigen. Zo'n groot verschil in advies, en dat voor zo'n gerenommeerd en gespecialiseerd ziekenhuis..

De internist ziet mij wel heel graag terugkomen op de jaarlijkse controle. Maar ik voel daar ook eigenlijk niets meer voor. Dus ik denk dat ik dat advies naast me neer ga leggen. Omdat ik zelf de meerwaarde niet meer zie en het me zo veel stress oplevert elk jaar. Plus dan nog de kosten, al zijn die wel minder belangrijk dan de jaarlijkse spanning die de controles me geven. En dat is niet omdat ik an sich heel bang ben op een recidief.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4925
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Bericht door Dees » wo 20 jul 2022, 22:01

Hoi MonaLisa, ik snap je helemaal. Steeds op consult komen heeft ook gewoon geen meerwaarde, als je je maar meldt als je gedurende langere tijd klachten krijgt of rare dingen voelt. En van de tamoxifen af, heel fijn !!! Ik hoop dat je je beter gaat voelen
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Monalisa
Berichten: 97
Lid geworden op: zo 04 feb 2018, 21:44

Re: Twijfels over nabehandeling na vijf jaar

Bericht door Monalisa » di 26 jul 2022, 09:30

Ze lijken bij het AvL erg gehecht aan die jaarlijkse controles. Ik kom er niet achter waarom dat precies is. Omdat het protocol is? Om je te kunnen blijven volgen? Ik voel me er in elk geval beter bij als ik geen patiënt meer hoef te zijn met nog voor jaren elke november een afsprakenbrief op de mat. Het is mooi geweest.

Dank je Dees, ik ben heel blij dat ik met de Tamoxifen kan stoppen. En in het algemeen ook veel dank voor al jouw meedenken en betrokkenheid.

Plaats reactie

Terug naar “Stel je vraag HIER”