hartfalen na chemo

Moderators: Team, Sanne, Angela, Superuser

dobber2

hartfalen na chemo

Bericht door dobber2 » ma 27 mar 2017, 20:17

Hallo Dees,
In vervolg op mijn vorig bericht elders denk ik er over om een second opinon bij een andere cardioloog in te schakelen. Mijn huidige cardioloog is weliswaar gepromoveerd op de schadelijke gevolgen van chemo op de hartspier, maar hij kan me niet veel informeren over hoe en wat en verder. Als je een second opinon wil doen, moet dat dan via de huisarts of kan dat rechtstreeks?
Is er een specialistische cardioloog in Amsterdam of alleen in Radboud? Ik ga ook mijn oncoloog bellen of hij wat meer weet. Verder wil ik als ik toch weer naar controle moet, ook tumormarker, etc. laten controleren want ik ben wat ongerust.
groet Ans

KiWi0501

Re: hartfalen na chemo

Bericht door KiWi0501 » ma 27 mar 2017, 22:14

Ik kan inhoudelijk niet veel zeggen hierover maar deel hier even een verhaal van mijn moeder. Dit omdat dit misschien een beetje helpt. En anders kan het wellicht belangrijk zijn voor anderen.
De hartpompfunctie van mijn moeder (65) was voordat ze begon aan de chemo niet goed. Nu hadden we een erg betrokken cardioloog die zelf met de hand de hartpompfunctie bekeek dmv echo. Hieruit bleek dat haar functie beter was als dat men dacht.
Dit kwam doordat er bij een hartpompfunctie wordt gemeten hoeveel % blied er uit het hart wordt gepompt binnen een bepaalde tijd. Toen hij met de echo keek, bleek haar hart geregeld over te slaan. (Dat kan op zich niet zoveel kwaad) Hierdoor zal het gemiddelde (want geen hartpompfunctie dan) dus veel zakken. Toen hij de "overslagen" eruit ging rekenen, bleek het allemaal niet zo erg als dat het allemaal leek. Gelukkig hadden we dus een wakkere arts die meedacht. Ze mocht toe gelukkig wel starten met de chemo.

Ik wens jou veel sterkte. Je krijgt vast snel antwoord hier van iemand die meer weet.
Als je twijfelt altijd een second opinion. Dat kan inderdaad bijvoorbeeld via je huisarts, maar ook via je eigen cardioloog. Sterkte. Ik duim!

boobycat

Re: hartfalen na chemo

Bericht door boobycat » di 28 mar 2017, 07:47

Dank je Kiwi.
Na de echo heb ik 3 mnd later mri scan gehad en resultaat na 3 mnd slikken van pillen was 35%. Wie ben ik om cardiologisch te twijfelen, maar hij weet me ook niets te vertellen in relatie tot de gevolgen van chemo en of het de pompfunctie nog meer kan beschadigen en de pillen bijv. niet helpen. Hij is hierop gepromoveerd en wellicht verwacht ik er dan meer van.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4831
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: hartfalen na chemo

Bericht door Dees » do 30 mar 2017, 14:06

Hoi Dobber, wat naar. Zelf zou ik naar professor Cardiologie en vrouwen Angela Maas in het Radboud UMC gaan. Ik denk wel dat zij de meeste kennis heeft. Veel sterkte
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Maart 2017”