kosten tepelhoftatoeage?

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Emmadjemma

kosten tepelhoftatoeage?

Bericht door Emmadjemma » wo 24 sep 2014, 12:41

Ik ben door de pc doorverwezen naar een privé kliniek voor een tepelhoftatoeage. Van mijn verzekeraar begrijp ik dat de kosten voor een tepelhoftatoeage alleen worden vergoed als deze wordt uitgevoerd door de pc zelf. In mijn situatie dus geen optie. Nu heb ik geen exact idee van de kosten maar een paar honderd euro ben ik zeker kwijt heb ik wel begrepen.
Iemand een idee hoe hier een mouw aan te passen?

veel dank alvast! gr emma

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4834
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: kosten tepelhoftatoeage?

Bericht door Dees » wo 24 sep 2014, 19:53

Hoi Emmadjemma,
Officieel hoort de tepeltatoeage bij de behandeling en moeten ziekenhuizen binnen die code declareren. Als jouw ziekenhuis geen dermatograaf heeft, zouden ze eigenlijk afspraken moeten maken hoe het ziekenhuis binnen de code de dermatograaf betaalt. Er zijn ziekenhuizen waar wel een dermatograaf zit. Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoe ze dat doen met de vergoeding. Een vriendin van mij is naar de dermatograaf in het AVL gegaan en haar borsreconstructie was elders geweest.

Ik weet dat er ook tepeltatoeages gezet worden door schoonheidsspecialisten met die ervaring die het dan een factuur schrijven als huidtherapie/camouflagetherapie. Dat kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Misschien kunnen ze je bij de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten nog advies geven.

Succes !!!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Emmadjemma

Re: kosten tepelhoftatoeage?

Bericht door Emmadjemma » do 25 sep 2014, 21:00

Dank Dees, ik overweeg inderdaad de mogelijkheid om in een ander ziekenhuis die tatoeage te laten doen. Voel er weinig voor om het zelf te betalen terwijl het binnen het reconstructie traject valt en ik ook lees dat de behandeling tussen 1 en 4 jr herhaald moet worden ivm vervagen van de kleur.
groet

Gesloten

Terug naar “September 2014”