Chemo bij Botca.

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Bob

Chemo bij Botca.

Bericht door Bob » di 20 aug 2013, 15:07

Zijn er ook bevindingen van onderzoeken: van chemo bij botkanker?

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4835
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Chemo bij Botca.

Bericht door Dees » di 20 aug 2013, 20:46

Beste Bob,
Kanker in het bot is iets anders dan botkanker. Veel soorten kanker zaaien uit naar het bot, als ze uitzaaien. Daarmee wordt het geen botkanker maar een uitzaaiing van bijvoorbeeld borstkanker, prostaatkanker of wat de oorsprong dan ook is. Deze zal dan ook op de borstkanker-manier, prostaatkanker-manier etc behandeld worden.

Uitzaaiingen in botten van borstkanker worden zelden met chemotherapie behandeld. Deze wordt bewaard voor het geval de uitzaaiingen ook nog elders komen (longen, lever). Hoe de uitzaaiingen in botten behandeld worden, ligt aan de eigenschappen van de kanker. Hormoongevoelige borstkanker met uitzaaiingen in de botten zal behandeld worden met hormoontherapie. Daar wordt dan (nagenoeg altijd) een botversterker bij gegeven.

Als er pijnklachten zijn wordt gekeken hoe deze zoveel mogelijk verminderd kunnen worden. Dat kan bijvoorbeeld door de plekken te bestralen. Alles ligt aan de mate van pijn en de plek van de uitzaaiing.

Over echte botkanker kan ik niet zoveel vertellen.

Kun je hier iets mee?
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Augustus 2013”