Beeldscherm aanpassen ivm slaap

Moderators: Angela, Superuser, Team, Sanne

Maja

Beeldscherm aanpassen ivm slaap

Bericht door Maja » do 02 mei 2013, 22:53

Hallo. Ik slaap vrij slecht o.a. door tamoxifen. Nu hoorde ik laatst dat je door blauw licht nog slechter slaapt en dat je eigenlijk een gele bril zou moeten dragen. Slaat dat ergens op of is het echt niet waar?

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4834
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Beeldscherm aanpassen ivm slaap

Bericht door Dees » ma 20 mei 2013, 19:25

He wat toevallig. Ik ben ook al tijden op zoek naar een gele bril. Ik heb toevallig net vanavond f.lux gedownload. Ik vind het in elk geval heel prettig.
De ogen hadden al heel wat te stellen met de introductie van televisie. Met de inburgering van de computer is daar veel extra belasting bijgekomen. Het is niet ongebruikelijk dat u overdag op het werk naar een lcd-monitor tuurt en daar 's avonds gemakkelijk een paar uur bij optelt.

Voor alle internetverslaafden en fanatieke knutselaars presenteert ZDNet nu F.lux, een sobere applicatie die de schermkleuren bijstelt afhankelijk van het tijdstip van de dag. Dat levert bij de eerste start een rozige gloed op die met het verdwijnen van daglicht steeds dieper en voller wordt. Dat is in eerste instantie wennen, maar na verloop van tijd merkt u dat het effect heeft op de ogen.

De ongecompliceerde interface is meteen begrijpelijk en F.lux heeft nauwelijks aandacht nodig om in te stellen. Onlangs is een locatiezoeker toegevoegd, waarmee u de geografische coördinaten van uw woonplaats kunt opzoeken en toevoegen. Op die manier loopt de applicatie synchroon aan het verstrijken van dag en nacht.

F.lux is geen aanrader voor grafisch specialisten die niet zonder een monitor met waarheidsgetrouwe kleuren kunnen. Het nut van een dergelijk programma lijkt daarnaast beperkt. Maar zodra u F.lux uitschakelt en de helderheid van uw beeldscherm u in het gezicht slaat, wordt pas duidelijk waarom wij het aanraden.

Dit gratis programma is voor grote besturingssystemen geschikt, zodat iedereen zijn ogen een plezier kan doen. Wij bieden hier de Windows-versie aan; op de projectpagina vindt u de overige versies.
Bron: ZD Net


Laatst omhoog gehaald door Anonymous op ma 20 mei 2013, 19:25.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Mei 2013”