Pagina 1 van 1

Slaapprobemen (agv tamoxifen)

Geplaatst: wo 24 apr 2013, 07:12
door Geitje
Hoi Dees,

Een tijdje terug heb je in een discussie over tamoxifen informatie gegeven over slaapproblemen, met daarbij uitleg op welke manier oestrogeen en progestoron van invloed zijn op je slaap en slaapbeleving. Was het een verwijzing naar een blog? Ik weet het niet meer. Het is in mijn hoofd blijven hangen, was op dat moment minder relevant omdat ik goed sliep, maar ben nu tijdelijk gestopt met tamoxifen en weer begonnen en merk dat ik niet fatsoenlijk doorslaap, met een zwaar en vol hoofd als gevolg. Als je weet welke info ik bedoel, zou je me daarnaar willen verwijzen? Ik vond het heel inzichtelijk, het effect van de vrouwelijke hormonen op inslapen en doorslapen.

tnx!
Geitje

Re: Slaapprobemen (agv tamoxifen)

Geplaatst: wo 24 apr 2013, 13:57
door Dees
Hoi Geitje, dat moet deze blog zijn.

Naar dat je slecht slaapt. Tell me.......

Heb je al een idee in welke richting je oplossingen gaat zoeken? Of zal ik hier het één ander neerzetten?

Re: Slaapprobemen (agv tamoxifen)

Geplaatst: wo 24 apr 2013, 15:20
door Geitje
Je hebt zelf heel veel geprobeerd he?
Ik ben wel benieuwd naar wat allemaal. Ik heb zelf, in de periode na de chemo, met een melatoninekuur, slaaptabletten en warme melk met honing gewerkt, toen had ik vooral inslaapproblemen.
Doordat ik inmiddels magnesium slik is het inslapen geen probleem, maar doorslapen wel (terug inslapen dan weer niet, maar wel vaak wakker worden, wsl door pittig dromen), plus ik word veel te vroeg kraakhelder wakker en kan dan niet meer slapen.

Re: Slaapprobemen (agv tamoxifen)

Geplaatst: vr 26 apr 2013, 20:15
door Dees
Hoi Geitje,
Zonder eierstokken slaap ik NOOIT meer zoals voorheen. Daar baal ik van, maar dit is wat het is en beter wordt het niet. Acceptatie is het toverwoord.

Ik heb op allerlei manieren mijn leven aangepast om de kans te vergroten dat ik goed slaap.

Mijn ervaring is dat slapen héél belangrijk is. Hoe slechter ik slaap, hoe meer hartkloppingen ik krijg waardoor ik nog slechter slaap. Ik slaap nooit gewoon goed. Ik probeer meestal zonder medicijnen te slapen, maar als ik aanvoel dat ik opgefokt ben, me druk maak, als ik naar een feestje ben geweest oid, dan neem ik wel iets. Ik mag 2 a 3 keer per week een slaappil van mijn huisarts. Ik neem dan lormetazepam. Daarmee slaap ik in elk geval 2 a 3 keer per week beter. Ik gebruik ook wel eens mediwiet opgelost in melk. Ik slik ook wel eens melatonine 5mg (op doktersrecept). Ik gebruik ook wel eens Nervensaft van apotheek Adler. Daar zit doxylamine in en daar slaap ik ook goed op. Ik heb onlangs van een vriendin een doosje pillen doxylamine gekregen, Unisom uit Amerika. Daar zit 25 mg doxylamine in en daar neem ik een halve van. Dat is in Spanje ook te koop en ook in Frankrijk (waar het Donormyl heet en in de vrije verkoop verkrijgbaar is, ongeveer 2,50 voor 10 tabletten van 15 mg)

Ik heb andere dekbedden gekocht. Ik heb een soort luchtige ondermat gekocht. Ik heb de Chillow gebruikt. Ik heb ook sjaaltjes geprobeerd met een soort korrels die vocht vasthouden. Waaiers. Ventilatortjes. Waterspuitflesjes. Uiteindelijk hielp het allemaal niet echt.

Ik heb een electrisch warmtekussen (want ik kan het na de opvliegers ook zoooo koud krijgen dat ik niet meer slaap). Ik gebruik dat electrisch warmtekussen elke dag, ook in de zomer. Daarmee krijg ik het lekker warm en dan val ik beter in slaap (of slaap gemakkelijker opnieuw in). Ik ga nergens logeren zonder.

Ik verdraag heel slecht allerlei prikkels in de avond (licht, geluid, maar ook gewoon normaal sociaal contact).

Ik ga nooit naar een hotel zonder van te voren te bellen over de kwaliteit van de bedden etc.

Mijn man slaapt regelmatig in de logeerkamer. Anders slaap ik met oordopjes (met de afspraak dat mijn man enigszins waakzaam blijft als onze dochter 's nachts roept).

Alles bij elkaar slaap ik nu zo dat ik overdag goed te pruimen ben. Dat is al heel wat.

Kun je hier iets mee?

Re: Slaapprobemen (agv tamoxifen)

Geplaatst: vr 26 apr 2013, 20:38
door Geitje
Hoi Dees,
Daar heb ik zeker wat aan! Thnx. Heel wat dingen om te proberen.
Geitje