Pagina 1 van 1

Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: vr 04 jan 2019, 22:41
door Ravelijn
Hoi allemaal,

Ik ben nieuw hier.
Ik heb uitgezaaide her2neu positieve borstkanker waarvoor ik de afgelopen bijna 3 jaar Perjeta heb gekregen. Deze lijkt nu niet meer te werken. Mijn labuitslagen zijn helemaal goed. Maar op de scan was er iets te zien in wat ze de hilus noemen en de klieren. Ik zelf heb het gevoel dat het een longontsteking is maar het kan evengoed iets anders zijn en dir wil dan zeggen dat de Perjeta niet meer werkt.
Wat komt er als behandeling na Perjeta? En heb ik kans dat ik met dat nieuwe middel langere periode ziektevrij blijf dan nu met Perjeta?

Groeten Ravelijn.

Re: Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: za 05 jan 2019, 13:41
door Dees
Hoi Ravelijn, getsie wat spannend. Was de tumor ook nog hormoongevoelig? Welke chemo's heb je al gehad? Zijn er ook tumormarkers bepaald? Stijgen die?

Re: Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: za 05 jan 2019, 15:52
door Ravelijn
Nee dees de tumormarkers blijven laag. Normaal 18 nu 16.
Ik heb paclitaxel gekregen in combin met nog een taxaan. En daarna dan de trastuzumab en pertuzumab. Ik heb de alleen Her2Neu positieve variant. Is niet hormoongevoelig.

Re: Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: ma 07 jan 2019, 11:32
door Dees
Hoi Ravelijn, het kan wel hoor dat er iets oplicht dat toch geen woekerende ziekte is maar een verkoudheid of longontsteking. Je kunt ook best even afwachten. Wellicht is nu Xeloda met lapatinib een optie, alhoewel mensen er vrij heftige diarrhee van krijgen...

Re: Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: ma 07 jan 2019, 13:12
door Ravelijn
Oke dank je wel voor de reactie!
Hoe lang is het gemiddeld dat de perjeta werkt? Is bijna 3 jaar niet weinig?

Re: Perjeta werkr niet meer.

Geplaatst: do 10 jan 2019, 21:41
door Dees
Ik vind bijna drie jaar heel veel, maar ik snap ook wel dat je had gehoopt dat het langer was. Ik hoop dat de volgende lijn goed gaat werken.