Hartritmestoornissen gevolg van tamoxefen/anastrozol?

Moderators: Sanne, Team, Superuser, Angela

Aat

Hartritmestoornissen gevolg van tamoxefen/anastrozol?

Bericht door Aat » di 11 okt 2016, 15:47

2013 voor de tweede keer geconfronteerd met borstkanker.zelfde borst.bestraald en chemo gehad.Deze kanker was hormoongevoelig dus,tamoxefen gebruikt(2 1/2 jaar daarna over op anastrozol.nu heb ik ruim een half jaar hartritmestoornissen,kan dit een late gevolg van het bestralen zijn?

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4781
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: Hartritmestoornissen gevolg van tamoxefen/anastrozol?

Bericht door Dees » di 11 okt 2016, 18:12

Hoi Aat, he wat vervelend zeg. Ja, je kunt hartproblemen krijgen van bestraling, van chemo (met name anthracyclines en Herceptin staan erom bekend) en van hormoontherapie kun je ook problemen krijgen. Professor Angela Maas in het Radboud UMC is gespecialiseerd in vrouwen en hartproblemen en ook in hartproblemen na borstkanker. Misschien kun je eens een afspraak bij haar maken.

Kun je hier iets mee?
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Aat

Re: Hartritmestoornissen gevolg van tamoxefen/anastrozol?

Bericht door Aat » wo 12 okt 2016, 15:35

Bedankt Dees,
Ga er zeker overnadenken.
Ik was twee weken geleden bij de cardioloog en zij stelde voor om ablatie behandeling te ondergaan.Paar maanden terug kreeg ik sotalol 40 Mg twee perdag voorgeschreven,maarde ECG gaf een negatief beeld bij dat gebruik.over gegaan op twee keer 20 Mg maar zonder resultaat.
Ik moet toch wel even slikken voor een ablatie behandeling.
Gr Aat

Mania
Berichten: 5
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 16:04

Re: Hartritmestoornissen gevolg van tamoxefen/anastrozol?

Bericht door Mania » vr 14 okt 2016, 18:12

Hoi, misschien is het wat minder eng als ik vertel dat ik enkele mensen ken die een ablatie kregen en daar erg mee geholpen waren. Het is een vrij eenvoudige ingreep. In Engeland noemen ze het daarom geen Operation, maar een Procedure. Nou ja, dat verhult wellicht weer wat. Maar het succespercentage ligt hoog. Hoop dat je tot een goede behandeling komt.

Gesloten

Terug naar “Oktober 2016”