pijn

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Jacq 67

pijn

Bericht door Jacq 67 » ma 13 jan 2014, 23:23

Ik heb een nare vraag, wat voel je precies wanneer je uitzaaiingen zou hebben?
Ik neem aan dat je pijn krijgt, maar wat voor pijn is dat?
Ik word heel onzeker omdat ik steeds pijn in de rechterkant van mijn ruggengraat heb, ter hoogte van mijn longen.
Het is soms erger dan de andere keer en ik kan de pijn ook opzoeken door mijn rug te draaien, dan doet dat zeer.
Het voelt als een zere spier, maar het maakt me heel onzeker en ik heb het al zeker 2 maanden nu.
Kan het komen door de Tamoxifen? Mijn oncoloog gooide het daarop de laatste keer.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4750
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: pijn

Bericht door Dees » di 14 jan 2014, 09:45

Hoi Jacq67, dat is moeilijk te zeggen. Ik ken nu al 7 jaar borstkankerpatiënten en elke keer presenteren de uitzaaiingen zich anders. Als het om pijn gaat, is het vaak pijn die niet over gaat door van houding te veranderen, maar ook weer niet altijd.

Ben je bestraald? Wat je beschrijft, klinkt mij in de oren als bestralingsschade.

Willie Fourie, een Zuidafrikaanse fysiotherapeut, heeft een techniek ontwikkeld en is al jaren bezig met klachten verhelpen na borstkanker. Je zou dit interview met hem eens moeten bekijken. Ik hoop dat je engels goed genoeg is. Je kunt ook googlen op Willie Fourie en Breast cancer. Hij is er al jaren mee bezig.

Ik heb begrepen dat het alsvolgt zit: Door bestraling en ook door operatie gaan lagen bindweefsel aan elkaar plakken en dat veroorzaakt pijn, ook tussen de ribben. Dit is misschien een beetje een ranzig filmpje (omdat het gedemonstreerd wordt op het lichaam van een overledene), maar het is wel interessant. Een arts legt uit hoe dat ragfijn bindweefsel, hij noemt het Fuzz, zich vormt in je lichaam. Elke nacht als je slaapt, plakken lagen bindweefsel aan elkaar. Als je 's morgens opstaat en je rekt je uit, dan knappen al die verbindinkjes die ontstaan zijn. Als je een deel van je lichaam langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat je een blessure hebt, ontstaat er stevigere bindweefsel. Dit bemoeilijkt het bewegen. Om die lagen weer los te krijgen van elkaar, moet je veel bewegen, rekken en strekken.

Het kan dus zijn dat je links pijn hebt omdat rechts iets verkleefd is. Dat komt doordat al die lagen met elkaar in verbinding staan.

Een therapeut die bekend is met de Willie Fourie Fascie-techniek kan deze lagen losmaken. Ik heb zelf echt beduidend minder klachten en ken verschillende mensen die echt aanzienlijk minder pijn hadden nav deze behandeling.

Afgelopen zomer heeft Willie Fourie cursussen gegeven in Nederland en gaat ook in het najaar en begin 2014 weer cursussen geven. Deze werden o.a. georganiseerd door De Berekuyl, zie hier.

Je zou eens contact met De Berekuyl kunnen opnemen om te vragen wie er in jouw omgeving deze cursus gevolgd heeft.

Wie weet is dat wel een oplossing voor je probleem. Ik hoop het héél erg. Dan kan dat 'angstspookje', die 'blaffende hond' weer voor een tijd in zijn hok.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Januari 2014”