borstreconstructie lipofilling

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Nicole.k.

borstreconstructie lipofilling

Bericht door Nicole.k. » di 07 jan 2014, 22:00

Hallo mijn naam is Nicole 26 jaar en draagster van het brca1-gen.

In 2010 heb ik te horen gekregen dat ik draagster was, dus de keuze moeten maken om mijn borsten primitief te laten verwijderen.
ik ben met de operaties gelijk gestart.

inmiddels nu 3 jaar verder ben ik nog steeds bezig met een reconstructie. door meerdere malen een ontsteking te hebben gehad moest
voornamelijk de rechterborst telkens weer opnieuw gedaan worden.
uiteindelijk heb ik de prostheses gekregen. nu is het zo mede door de ontstekingen is mijn huid flinterdun geworden. je kan zowat de prothese eronder voelen.
door de ontstekingen is er kapsel ontstaan waardoor de rechterborst honger zit als de linker. de specialist die mij het gehele proces geholpen heeft, heeft mij enkele maanden geleden meegedeeld niks meer te kunnen betekenen. dat ik mijn borsten zo maar moest accepteren en na 3 jaar operaties te hebben gehad maar moest stoppen. op het moment heb ik twee verschillende borsten flinterdunne huid en geen tepels meer.
Omdat ik mezelf zo niet in de spiegel kan zien, ben ik langs de huisarts gegaan voor een second opinion. Via mijn zorgverzekering ben ik terecht gekomen bij een arts in België. daarmee heb ik de mogelijke opties besproken die nog mogelijk zouden zijn. optie 1: doormiddel van lipofilling de huid verstevigen, prothesewisseling en kapsel verwijderen. tepels tatoeëren maar geen tepelhof meer. optie 2 huid en weefsel transplanteren vanuit de rug om ook mijn huid te verstevigen. een gehele tepel zou dan weer mogelijk zijn.
Doordat optie 2 een ingrijpende operatie zou zijn met enige risico's heb ik gekozen voor optie 1. na inmiddels 10 operaties achter de rug koos ik voor de veiligste en meest eenvoudigste.
Nu blijkt dat de zorgverzekering lipofilling niet vergoedt. mijn huidige specialist heeft tot 2x toe een aanvraag ingediend en beide zijn afgewezen. als ik een bedrag van 2000 euro kon neerleggen kon de ingreep alsnog gedaan worden.
ik zit momenteel in een uitkering dus ik kan deze kosten niet veroorloven.
ik heb al diverse stichtingen aangeschreven met de vraag of er überhaupt stichtingen financiële steun kunnen verrichten. helaas heeft dit nog geen succes gehad.

heeft er iemand lipofilling reeds toegepast? waar was u verzekerd? wat heeft u ervoor gedaan?
alle reacties en op- of aanmerkingen zijn welkom
ik hoor het graag.

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4750
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Dees » di 07 jan 2014, 23:02

Beste Nicole, he jakkie, wat een traject heb je achter de rug. Wat een narigheid. Ik ben benieuwd naar welke plastisch chirurg ze je in België gestuurd hebben en waarom reconstructies met eigen weefsel niet genoemd zijn. Ter zijner tijd zou je er misschien best nog voor kunnen kiezen om de protheses te laten verwijderen en de borsten te vullen met eigen buikweefsel of bijvoorbeeld van de dijen. Ik kan me voorstellen dat dat nu op jouw leeftijd niet echt een optie is en dat je er sowieso ontzettend klaar mee bent.

Rondom Lipofilling is veel onduidelijkheid. Het is een gerenommeerde methode die veel gebruikt wordt. Het blijvende effect ervan is allang erkend, maar.... omdat CVZ het nog niet als zodanig erkend heeft, valt het niet onder de basisverzekering als het als lipofilling wordt aangevraagd.

Ik weet dat veel artsen het op een andere manier aanvragen. Een second opinion in Nederland zou dan ook mijn advies zijn.
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Shimaa

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door Shimaa » za 11 jan 2014, 00:46

Ik ben verzekerd bij ZKA en heb inmiddels 3x een lipofilling ondergaan. De 1e x heeft de verzekeringsmaatschappij informatie ingewonnen bij mijn pc (nav vragen van mij op dit forum heft zij blijkbaar de juiste antwoorden verstrekt), waarna ik met tussenpoze van ruim een half jaar 2 maal gefilled ben. Vervolgens was de machtiging verlopen en moest ik een nieuwe aanvragen. Dat had flink wat voeten in aarde, deze x kwam de verzekeringsmaatschappij bij mij voor informatie, behalve het duidelijk maken van mijn klachten heb ik ook foro's moeten aanleveren.
Uiteindelijk is de behandeling goedgekeurd en ben ik vorige week voor de 3e x gefilled. De machtiging is tegenwoordig niet geldig voor een jaar, maar slechts voor 1 behandeling, vertelde de pc me.
Ik ben onder behandeling van plastisch chirurge dr. Van L in het S ziekenhuis, ik vind haar erg kundig en vriendelijk.
Aanvragen met een andere code (XXX) schijnt ook te helpen.
Succes!

joeyen16

Re: borstreconstructie lipofilling

Bericht door joeyen16 » zo 19 jan 2014, 19:43

Hallo,

Mij is hetzelfde overkomen bij mijn verzekeraar.
Ben uiteindelijk naar een ander ziekenhuis en andere arts en word nu wel geholpen.
Als je er iets over wil weten stuur dan een pb naar mij.

hartelijke groet,

joeyen

Gesloten

Terug naar “Januari 2014”