pijnlijke schouder

Moderators: Team, Superuser, Angela, Sanne

Esther

pijnlijke schouder

Bericht door Esther » vr 14 jun 2013, 08:42

Hallo,
vorig jaar een borstbesparende operatie gehad.31 bestralingen en 6 keer chemo.Ben daar goed doorheen gerold zonder noemenswaardige klachten.
Sinds een aantal weken heb ik last van mijn schouder bij het uittrekken van jas aan en uit kleden etc.ik ben kapster en dan heb ik er gelukkig geen last van.
Er is een echo gemaakt daar was niets op te zien.Wat schets mijn verbazing dat ik in mijn omgeving nog 2 vrouwen ken die vorig jaar hetzelfde traject hebben doorlopen, dezelfde klachten hebben.Volgens de radiotherapeut kon het niet van de bestraling zijn.
Wie heeft er nog meer zulke klachten

Sasja

Re: pijnlijke schouder

Bericht door Sasja » vr 14 jun 2013, 10:43

Dag Esther,

is er een poortwachterklierprocedure uitgevoerd of een okselklierdissectie? Zeker na een OKD treden er vaak schouderklachten op.
Dit uit zich vaak in een beperkte beweeglijkheid en pijn bij bepaalde bewegingen. Heb je al die tijd de oefeningen voor je schouder volgehouden, of ben je daar mee gestopt? Zo ja, dan zou ik er weer mee starten.
Radiotherapie kan zeker invloed hebben op de schouderfunctie, ook als "alleen" de borst bestraald is, de kans is wel groter als ook de oksel apart bestraald is. TIjdens de bestraling wordt de borstspier onder de borst meebestraald en die kan als reactie in de loop der tijd korter en strakker worden, dat proces gaat jaren door.
Heeft er al een fysiotherapeut/oedeemtherapeut naar gekeken? Die kunnen adviseren wat je kunt doen om de beweeglijkheid te verbeteren.

Succes !
Sasja

Esther

Re: pijnlijke schouder

Bericht door Esther » vr 14 jun 2013, 11:34

Hallo Sasja,
er is een pwkp gedaan 4 lymfeklieren weggehaald die gelukkig schoon waren.Ik kon al vrij snel alles weer goed bewegen en heb nooit fysio gehad.Ben 4 maanden na laatste chemo weer gaan volleyballen en dat ging in het begin heel goed tot ik die klachten kreeg ik kan mijn arm niet goed meer strekken,want dan krijg ik last van mijn schouder en omdat er niets op de echo te zien was denkt mijn huisarts dat het aan mijn houding ligt.Vanmiddag een intake bij de ceasar-therapie.
Heb er zelf eigenlijk weinig vertrouwen in dat zij het op kunnen lossen,maar we zullen afwachten.

groetjes

Gebruikersavatar
Dees
Beheerder
Berichten: 4750
Lid geworden op: di 15 mei 2012, 08:27

Re: pijnlijke schouder

Bericht door Dees » vr 14 jun 2013, 13:21

Hoi Esther, zeker kan bestraling de mobiliteit van de schouder beïnvloeden. Ik ken een aantal vrouwen die een Frozen Shoulder hadden na alle behandelingen. In plaats van naar Caesartherapie zie ik veel meer in fysio/oedeemtherapie. Daar zien ze veel vaker schouderproblemen na borstkanker. Hier kun je in oncologie gespecialiseerde fysiotherapeuten vinden.

Veel sterkte !!
Groeten, Dees
Gezondheidswetenschapper (Gezondheidsvoorlichting en Geestelijke Gezondheidkunde) * Gewerkt in farmaceutische industrie oncologie o.a. op het gebied van borstkanker * Zelf diagnose borstkanker op 36-jarige leeftijd (2007) * www.caseofdees.wordpress.com

Gesloten

Terug naar “Juni 2013”